گروه زبان و ادبیات روسی و اسلاوی

تلفن: 29905185
ایمیل: h_sheykhi@sbu.ac.ir

Responsive Image

یکی از ابزارهای مهم تعامل ملت ها زبان است که نقش مهمی در گسترش روابط و آَشنایی با فرهنگ و اقوام ملل گوناگون دارد. در این میان آموزش آکادمیک زبان در دانشگاه ها عاملی تأثیرگذار است. در سال های اخیر آموزش زبان روسی در کشورمان روند روبه رشدی داشته و در دانشگاه های مختلف این رشته تأسیس شده و یا در حال تأسیس می باشد.

زبان شیوا، زیبا و غنی روسی از جمله زبانهای پر گویشور دنیاست و آثار جاودانه ادبی و هنری قوم روس در قرون متمادی لحظات به یاد ماندنی را برای دوستداران ادب و فرهنگ ملل رقم زده است. کشور عزیز ما ایران به واسطه همسایگی با روسیه، روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را با این کشور تجربه نموده است و این امر بررسی زبان و فرهنگ روسی را در چشم انداز توسعه روابط با همسایه شمالی ضروری تر نموده است. آموزش زبان روسی در دانشگاه های ایران گامی مهم در گسترش روابط فرهنگی و تمدنی با روسیه است؛ بدین ترتیب عرصه گسترش روابط از سیاست و اقتصاد به فرهنگ نیز توسعه داده می شود.

چرا روسی بیاموزیم؟ لازم است آگاهی دو ملت ایران و روسیه از آثار ادبی یکدیگر افزایش یابد. با تمام تلاشی که تا امروز شده است شمار آثار ترجمه به دو زبان بسیار ناچیز است.

زبان روسی از جمله هفت زبان رایج و زنده دنیا است که با یادگیری این زبان و تسلط بر آن امکان برقراری ارتباط با جمعیت کثیری از مردم دنیا فراهم می شود.

زبان روسی زبان نویسندگان و هنرمندان برجسته روسی است که از آن میان می توان به تولستوی، چایکفسکی اشاره کرد. ادبیات هر کشوری منعکس کننده فرهنگ، هنر و تاریخ ملت هاست و زبان وسیله انتقال فرهنگ و تمدن آن کشور است.

یادگیری زبان روسی در برقراری ارتباطات تجاری و افزایش فرصتهای شغلی می تواند مؤثر باشد.

از طریق یادگیری روسی می توان با آداب و رسوم، دیدگاه ها وعلائق مردم کشورهای روسیه، بلاروس، اوکراین و دیگر کشورهای مشترک المنافع آشنا شد.

گروه زبان و ادبیات روسی و اسلاوی دارای مقطع کارشناسی است و با عنوان «زبان روسی» به دانشجویان ارائه میشود. برنامههای درسی این رشته بر پایۀ برنامۀ مصوب وزارت علوم طرحریزی شده است. این گروه که از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرده، از نوپاترین گروههای دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی به شمار میرود. دانشجویان پس از گذراندن یک نیمسال مقدماتی و آگاهی از مقدمات زبان روسی، در نیمسالهای بعدی دروس اصلی و تخصصی خود را میگذرانند. هدف از ایجاد این رشته تا اندازۀ زیادی رفع نیازهای حاضر در بستر روابط گستردۀ موجود بین دو کشور ایران و روسیه بوده است. به ­این ­ترتیب از دانش‌آموختگان این رشته انتظار میرود پس از گذراندن دورۀ کارشناسی آمادگی لازم برای فعالیت در این حوزه را کسب کرده باشند. از سوی دیگر، با توجه به پشتوانۀ فرهنگی غنی ادبیات روسی و بازتاب آن در فرهنگ و زبان ما، امکان فعالیت در حوزههایی چون ترجمه و پژوهشهای زبانی نیز برای دانش‌آموختگان مهیاست.

​ردیف

نام و نام خانوادگی​