گروه زبان و ادبیات فرانسه و لاتین

تلفن: 29902446
ایمیل:  ali_abasi2001@yahoo.com
Responsive Image

گروه زبان و ادبیات فرانسه دارای دو گرایش «زبان و ادبیات فرانسه» در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد  و دکتری و «مترجمی زبان فرانسه» در مقطع کارشناسی ارشد است. از نقاط قوت گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی بهرهمندی از استادان خبره و متخصص به لحاظ اثربخشی آموزشی است. نگاه تخصصی گروه به رویکردهای نقد ادبی و تنوع تخصص در میان استادان ـ از نشانه شناسی و ادبیات تطبیقی گرفته تا رویکرد نقد جامعه شناختی ـ از دیگر ویژگی های چشمگیر آن است. از این رو، این گروه خود را برای ورود به مباحث میان رشته ای و داد و ستدِ پژوهشی با گروههای دیگر آماده میبیند. آنچه گروه زبان و ادبیات فرانسه به عنوان یک اولویت در دستور کار خود دارد، استفاده از روش، نقد و نظریه برای نزدیک شدن به متون فارسی و در نهایت دستیابی به الگوهای ایرانی برای خوانش متون ایرانی است.

اهداف
زبان و ادبیات فرانسه با گرایش‏های ادبی و مترجمی، یکی از دوره‏ های آموزشی در نظام آموزش عالی است که اهداف آن تربیت مترجمان و پژوهشگران متعهد و متخصص در زمینة ترجمه و پژوهش‏های علمی و ادبی می‏باشد و بر این اساس اهداف زیر مورد توجه بوده است.

1. بیرون آوردن فرهنگ مملکت از وابستگی به زبان انگلیسی و نظام تک زبانی

2. ایجاد امکان انتخاب زبان فرانسه به عنوان یک زبان خارجی برای دانش آموزان و دانشجویانی که مایل به ادامه تحصیل و تحقیق به این زبان می‏باشند.

3. تأمین نیاز وزارتخانه‏ها و نهادهای مختلف کشور در زمینه امور ترجمه و تحقیق از منابع فرانسوی زبان جهت بهره‏برداری هرچه بیشتر از دانش‏ها و دستاوردهای علمی جهان.

4. تربیت مترجمان و پژوهشگران آشنا به زبان فرانسه جهت انتقال و اشاعه فرهنگ انقلابی و معارف اسلامی در سایر ملل.

5. تسهیل برقراری ارتباط سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی با کشورهای مسلمان فرانسوی زبان و شناخت آداب و رسوم و خصوصیات مردم این کشورها.

اسامي مديران گروه زبان و ادبيات فرانسه از انتصاب اولين مدير گروه تا به امروز به شرح ذيل مي ‏باشد.

اسامي مديران گروه آموزشي زبان و ادبيات فرانسه از سال 1347 تا به امروز

ردیف نام و نام خانوادگی تاریخ شروع تاریخ خاتمه