روز سه شنبه مورخ ۲۵ مهر ماه سال ۱۴۰۲ دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی دانشگاه شهید بهشتی به کمک انجمن علمی این دانشکده اقدام به برگزاری مراسم «روز دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی» نمود.
از اهداف برگزاری این مراسم میتوان به آشنایی دانشجویان با پژوهش های انجام شده یا در حال انجام دانشکده، ایجاد محیط تبادل نظر و هدایت دانشجویان به سمت حوزه های علمی مورد علاقه و افزایش شور و شوق و پویایی علمی در میان دانشجویان دانشکده اشاره کرد.
همایش با قرائت آیاتی از قرآن مجید، پخش سرود ملی و نماهنگ دانشگاه شهید بهشتی آغاز گردید و با سخنرانی و خوشامدگویی رییس دانشکده، دکتر یادآور نیکروش ادامه پیدا کرد.
اولین سخنران کلیدی دکتر مهیار ابراهیمی(مدیر کل مرکز راهبری ستادهای اقتصاد توسعه دانش بنیان و از دانشآموختگان موفق دانشکده) بیاناتی با محوریت روشنسازی مسیر موفقیت و موضوع کارآفرینی ارائه نمود. در ادامه پرسش و پاسخ میان اساتید دانشکده، دانشجویان و دکتر ابراهیمی پیرامون موضوعاتی همچون انجام پروژه های صنعتی در دانشگاه و پدیده مهاجرت دانشجویان فضای چالشی و جذابی ایجاد کرد.
در ادامه دانشجویان دانشکده در مقاطع تحصیلی مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و در رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی انرژی، مهندسی صنایع و مهندسی مواد و متالورژی به ارائه پژوهش های خود پرداختند.
پس از پایان هر ارائه در فرصت پرسش و پاسخ مباحثات علمی میان دانشجویان صورت گرفت.
بخش عصر همایش با اجرای موسیقی زنده توسط دانشجویان هنرمند عضو انجمن موسیقی پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور آغاز و فضای مفرحی ایجاد نمود.
پس از اجرای موسیقی، سخنران دیگر این همایش دکتر ابوالفضل آداب، دانش آموخته مهندسی مکانیک و مدیریت اجرایی از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری سیاست گذاری علم و فناوری از مرکز تحقیقات سیاست علمی عضو هیات مدیره سابق و دبیر پروژه برنامه ریزی استراتژیک شرکت مهندسی ایریتک، کارآفرین، صنعتگر و فعال در صنعت فولاد بودند که در رابطه با زنجیره ارزش فولاد در ایران و دغدغه های روز صنعت فولاد سخنرانی کردند.
در ادامه مراسم، بخش دوم ارائه پایان نامه های دانشجویی با سه ارائه شفاهی پیگیری شد. در مجموع 9 سخنرانی شفاهی طی این همایش یک روزه توسط دانشجویان صورت پذیرفت. در بخش جنبی نیز تعدادی از پایان نامه ها به صورت پوستری ارائه شدند؛ همچنین برخی اساتید تجهیزات مربوط به پایان نامه های عملی دانشجویان را در قالب نمایشگاه جنبی عرضه نمودند.
اختتامیهی مراسم همراه با برگزاری مسابقه دانشجویی ربات موازی کابلی به صورت گروههای سه نفره برگزار گردید. این مسابقه با تکیه بر مهارت های حل مسئله بر پایه ریاضیات به عنوان یک مهندس و همچنین تقویت مهارت کار گروهی در فضایی پرنشاط و مفرح پایان درخوری برای مراسم بود. همچنین تعاملات بین اساتید و دانشجویان در این بخش قابل توجه بود.
در انتها جوایزی به اعضای گروه برنده اهدا شد.