فاطمه فتحپور، دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی در یازدهمین جشنواره بینالمللی فارابی در گروه حقوق و در سطح جوان، عنوان برگزیده این جشنواره را کسب کرد.
به گزارش روابط عمومی، دکتر فاطمه فتحپور، دانشآموخته دوره دکتری دانشگاه شهید بهشتی با ارائه رساله خود با عنوان «مقابله با تروریسم در پرتو دکترین امنیت انسانی» در گروه حقوق و در سطح جوان، موفق به کسب عنوان برگزیده سوم شد.
دکتر فتحپور، با معرفی رساله دکتری خویش، تروریسم را جنایتی پیچیده و سرشار از پارادوکس و ظهور و بروز آن متاثر از عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی متنوعی خواند و گفت: مقابله با این جنایت پیچیده تاکنون از طریق اقدامات متعددی در قالب رویکرد کلی «اجرای قانون» و «نظامی و قهری» دنبال شده است. براساس فرضیه پژوهش، «دکترین امنیت انسانی» از ویژگی های برخوردار است که ضابطه و فرآیند صحیح و کارآمدی برای مقابله با تروریسم در چارچوب نظام حقوقبینالملل ترسیم مینماید. بخش نخست رساله به تحلیل و ارزیابی تروریسم و علل ناکارآمدی رویکردهای فعلی پرداخته و ضمن اثبات مردود بودن مبارزه سرگوبگرانه و قهری صرف با تروریسم، در بخش دوم با برشمردن ویژگیها و اوصاف دکترین امنیت انسانی، ویژگیهای مقابله موثر با تروریسم تبیین گردیده و نهایتا در بخش سوم در چارچوب دکترین مذکور با توجه به ماهیت تروریسم و در عین حال نقاط ضعف و جنبههای مغفول مانده در رویکردهای فعلی، الگوی جدیدی برای مقابله کارآمد و موثر با تروریسم ارائه شده است.
وی ادامه داد: نظر به ریشهها و خاستگاههای تروریسم، مبارزهِ صرف با آن راهکاری مردود است. رهیافت امنیت انسانی، دارای شاخصههایی است که نقاط ضعف رویکردهای فعلی مبارزه را پوشش دهد. همچنین این ویژگیها ضابطهای را شکل میدهند که در مسیر مبارزه با تروریسم همانند قطبنما هدایتگری نموده و معیاری صحیح برای ارزیابی موثر بودن پا نبودن اقدامات مقابلهای ارائه مینماید. علاوه بر دکترین امنیت انسانی در امر مقابله با تروریسم جنبه فرایندی نیز دارد که چشمانداز موفقیتآمیزی برای مقابله با تروریسم ترسیم مینماید.
فاطمه فتحپور که متولد سال 1365 در شهر شیراز است با اشاره سوابق تحصیلی خود تصریح کرد: تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی رشته حقوق در سال 1386 آغاز کردم و در گرایش حقوق بینالملل دوره دکتری دانشگاه شهید بهشتی دانشآموخته شدم و در سال 1396 از رسالهام با عنوان «مقابله با تروریسم در پرتو دکترین امنیت انسانی» با درجه عالی دفاع کردم. در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی به تدریس مشغولم و در زمینه حقوق بین الملل نیز به پژوهش و مشاوره فعال هستم.
دانشآموخته دانشگاه، درخصوص فعالیتهای پژوهشیاش افرود: ترجمه کتاب «تروریسم؛ از القاعده تا داعش» تالیف "دنیل بایمن" و تالیف چندین مقاله در حوزه بینالملل از جمله «چالشهای حقوقی در خصوص نقاط مداری ازمنظر حقوقبینالملل»، «الزامات مقابله با تروریسم در پرتو روند انسانی شدن حقوقبینالملل»، «مطالعه تطبیقی اومانیسم در حقوقبینالملل سنتی و معاصر» و «بحران میانمار، آزمونی برای شورای امنیت در چارچوب نظم حقوقبینالمللی» را در کارنامه پژوهشی دارم.