مرکز نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی

مرکز نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی دانشکده علوم و فناوری زیستی دارای سه لانه حیوانات مجزا در مساحتی در حدود یک صد کتر مربع برای نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی مورد نیاز دانشکده است. حیوانات این مرکز مورد استفادۀ آزمایشگاه‌های عمومی دوره کارشناسی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری)، طرح‌های تحقیقاتی اعضای محترم هیات‌علمی و پژوهشگران پسادکتری قرار می‌گیرند.
اتاق‌های مرکز دارای قفس‌های مخصوص نگهداری موش‌های کوچک آزمایشگاهی، موش‌های صحرایی، همستر، خوکچه هندی، خرگوش، دوزیستان، خزندگان و پرندگان می‌باشند. قفس های متابولیک ویژه پژوهش‌های تغذیه و متابولیسم نیز در اتاق‌های حیوانات وجود دارند. در اتاق‌های مرکز حیوانات دانشکده علوم و فناوری زیستی، سیستم‌های ویژه و استانداردی برای نگهداری حیوانات فراهم شده است.



سیستم روشنایی به شکل ۱۲ ساعت روشن و ۱۲ ساعت تاریک به شکل اتوماتیک (تایمر الکتریک) تنظیم شده و هوای درون اتاق‌ها به سیستم تهویه مناسب مجهز است. دمای هوا مرتبا پایش می‌شود و عموما در بازه ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد قرار دارد و رطوبت هوا بین ۳۰ تا ۶۰ درصد تنظیم می‌گردد. همچنین پوشال قفس حیوانات هر دو روز یک بار با پوشال تمیز جایگزین شده و حیوانات به آب و غذای کافی دسترسی نا‌محدود دارند.






قفسه‌های چرخ‌دار آلومینیومی برای استقرار قفس‌‍‌های نگهداری حیوانات در هر یک از اتاق‌ها وجود دارند و قابلیت جابه‌جایی فراهم است. آزمایشگاه‌های عمومی، دانشجویان و پژوهشگران می‌توانند پروژه‌های مختلف خود را در زمینه کار با حیوانات آزمایشگاهی تعریف کرده و حیوانات خود را در محیط مناسب آزمایشگاهی دانشکده علوم و فناوری زیستی نگهداری و تکثیر نمایند.