امکانات

سایت کامپیوتری
این سایت مشترک با دانشکده شیمی و دارای 30 دستگاه کامپیوتر می‌باشد.
اتاق حیوانات
مرکز نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی

مرکز نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی دانشکده علوم و فناوری زیستی دارای سه لانه حیوانات مجزا در مساحتی در حدود یک صد کتر مربع برای نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی مورد نیاز دانشکده است. حیوانات این مرکز مورد استفادۀ آزمایشگاه‌های عمومی دوره کارشناسی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری)، طرح‌های تحقیقاتی اعضای محترم هیات‌علمی و پژوهشگران پسادکتری قرار می‌گیرند.
اتاق‌های مرکز دارای قفس‌های مخصوص نگهداری موش‌های کوچک آزمایشگاهی، موش‌های صحرایی، همستر، خوکچه هندی، خرگوش، دوزیستان، خزندگان و پرندگان می‌باشند. قفس های متابولیک ویژه پژوهش‌های تغذیه و متابولیسم نیز در اتاق‌های حیوانات وجود دارند. در اتاق‌های مرکز حیوانات دانشکده علوم و فناوری زیستی، سیستم‌های ویژه و استانداردی برای نگهداری حیوانات فراهم شده است.
سیستم روشنایی به شکل ۱۲ ساعت روشن و ۱۲ ساعت تاریک به شکل اتوماتیک (تایمر الکتریک) تنظیم شده و هوای درون اتاق‌ها به سیستم تهویه مناسب مجهز است. دمای هوا مرتبا پایش می‌شود و عموما در بازه ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد قرار دارد و رطوبت هوا بین ۳۰ تا ۶۰ درصد تنظیم می‌گردد. همچنین پوشال قفس حیوانات هر دو روز یک بار با پوشال تمیز جایگزین شده و حیوانات به آب و غذای کافی دسترسی نا‌محدود دارند.
قفسه‌های چرخ‌دار آلومینیومی برای استقرار قفس‌‍‌های نگهداری حیوانات در هر یک از اتاق‌ها وجود دارند و قابلیت جابه‌جایی فراهم است. آزمایشگاه‌های عمومی، دانشجویان و پژوهشگران می‌توانند پروژه‌های مختلف خود را در زمینه کار با حیوانات آزمایشگاهی تعریف کرده و حیوانات خود را در محیط مناسب آزمایشگاهی دانشکده علوم و فناوری زیستی نگهداری و تکثیر نمایند.
معرفی هرباریوم

هرباریوم دانشکده علوم و فناوری زیستی در سال 1346 هم‌زمان با تاسیس گروه زیست شناسی فعالیت خودرا آغاز نموده است.

این هرباریوم دانشگاهی بالغ بر 14000 نمونه ازتیره های متنوع گیاهان عالی شامل نمونه های ارزشمندی از استان‌های متنوع کشور بویژه استان تهران، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، همدان، کردستان، کرمانشاه،مرکزی، اصفهان، مازندران، آذربایجان شرقی وغربی،کردستان، اردبیل و نیز فلور دانشگاه شهید بهشتی (320گونه گیاهی)،‌ فلورشهر تهران نگهداری می‌گردد.

هرباریوم دانشکده علوم و فناوری زیستی به‌عنوان ستاد ودبیرخانه مرکزی اطلس گرده شناسی گیاهان گلدار ایران می‌باشد که از سال 1390در حال راستای شناسایی، تهیه تصاویر الکترونی، نگارش شرح گرده شناسی و تهیه بانک اطلاعات تاکسونومیک گرده شناسایی ایران با همکاری برخی از دانشگاه‌های داخلی فعالیت می‌کند. این هرباریوم در طی همکاری با مرکز آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال تهیه اطلس گرده گیاهان تهران با تاکید برگیاهان آلرژی‌زا می‌باشد. به‌علاوه هرباریوم دانشکده علوم و فناوری زیستی در قالب همکاری علمی بین‌المللی در راستای آنالیزالگوهای انتشار و حفاظت خویشاوندان وحشی محصولات کشاورزی ایران با دانشگاه‌های بین‌المللی همکاری می‌نماید.

برگزاری کارگاه بین‌المللی مشترک با موزه تاریخ طبیعی وین اتریش از سایر فعالیت‌های بین‌المللی این هرباریوم می‌باشد. هرباریوم دانشکده در سطح داخلی با هرباریوم داخلی به مبادله نمونه می‌پردازد.هرباریوم دانشکده علوم زیستی با حروف اختصاری HSBUدر فهرست بین‌المللی هرباریوم‌های دنیا (http://sweetgum.nybg.org) ثبت شده است.

سرپرست هرباریوم در حال حاضر برعهده جناب آقای دکتر محرابیان می‌باشد.

درباره انجمن

تشکيلات علمی که در حال حاضر به‌صورت جنبی در دانشکده فعالیت دارد "انجمن علمی زیست شناسی دانشکده علوم زیستی" است که در سال 1372 تاسیس و از سال1382 به فعالیت رسمی خود زیر نظر مدیریت امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه ادامه می‌دهد. این انجمن در زمینه های مختلف علمی -  فرهنگی از جمله انتشار مجله دانشجویی سیناپس، برگزاری اردوهای علمی -  فرهنگی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و تخصصی، برگزاری همایش، سمینار و سخنرانی‌های علمی مشغول به فعالیت است. اين انجمن در سال 1387 به‌عنوان انجمن برگزيده در ميان بيش از 1100 انجمن علمی کشور انتخاب شد.

پیوندها:
خدمات و سامانه‌ها
عنوان جدید