مرکز داده (Data Center) به مجموعه‌ای از سرویس گرها، زیرساخت‌های ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته می‌شود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه (اینترنت/اینترانت/اکسترانت) بکار گماشته می‌شوند. سازمان ها، شرکت ها، و افراد می‌توانند با به کارگیری سرویس‌های ارایه شده از طرف مرکز داده وب‌گاه ها، اطلاعات و سرویس‌های مبنتی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت/اکسترانت) راه اندازی کنند. مرکز داده، بسته به نوع کاربردی که برای آن تعریف شده است، می‌تواند به عنوان یک مرکز پردازشی، مرکز ذخیره داده، مرکز جمع آوری داده و یا تمامی این موارد عمل کند. مراکز داده بسیار عظیم و متنوعی در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی هستند که برخی از این مراکز استفاده تجاری محدود درون سازمانی دارند و برخی دیگر در اینترنت به صورت تجاری و یا عمومی قابل استفاده هستند.

مراکز داده، قادر به ارایه نقش‌های زیر هستند:

• یک پایگاه برای ارایه سرویس میزبانی وب (Web Hosting) شامل موارد رایج مانند وب سرور، پایگاه‌های داده، FTP، Email، DNS و ...
• یک پایگاه برای ارایه سرویس‌های پست الکترونیک
• پایگاه‌های اختصاص اشتراک مکانی و اختصاصی (Collocation and Dedicated Servers)
• پایگاه‌های برای ارایه سرویس برنامه‌های کاربردی (ERP، CRM...)

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

زیر ساخت شبکه
شبكه دانشگاه داراي پنج هسته ( Core  )  در شمال، جنوب و مركز دانشگاه ميباشد. اين Core ها توسط فيبر نوري شبكه شده اند که هر Core وظيفه ارائه سرويس به شبکه هاي محلي اقماري را به عهده دارد.
Core  جنوب در دانشکده علوم ریاضی
Core  مرکز در مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات
Core  شمال در دانشکده حقوق
Core  شمال 1 در خوابگاه کوی برادران
Core  شمال 2 در خوابگاه کوی خواهران
تعداد 7000 گره (Node) فعال در حال استفاده در اين شبكه هست. دراين شبكه، بيش از 347 دستگاه سوئيچ پيشرفته درلايه هاي هسته و توزيع استفاده شده است. اين شبكه توسط 67 عدد سرور مستقر در مركز کنترل و رهبري مي شود.
تعداد 99 دستگاه Wireless در خوابگاه های کوی خواهران و برادران نصب و راه اندازی گردیده است .
تعداد 70 دستگاه Wireless در واحدهای دانشگاه نصب و راه اندازی گردیده است.