آزمایشگاه امنیت اطلاعات و رمزنگاری

​​​​​​​محققان آزمایشگاه امنیت اطلاعات و رمزنگاری در دانشگاه شهید بهشتی، رسالت خود را تحقیق و توسعه در حوزهٔ موضوعات به‌روز و کاربردی امنیت اطلاعات و ارتباطات امن قرار داده‌اند تا به‌سوی هدف نهایی رمزنگاری که ایجاد اطمینان و اعتماد است، گام بردارند. در این راستا، این آزمایشگاه از سال ۱۳۹۰ به فعالیت در زمینه روش‌های رمزنگاری امن و کارامد و حل چالش‌های موجود در مسائل روز دنیا پرداخته است. از جمله چالش‌های موجود در مسائل روز دنیا که این آزمایشگاه به آن‌ها پرداخته است عبارتند از:
  • رمزگذاری کلید عمومی و امضاهای دیجیتال
  • برون‌سپاری امن داده‌ها ضمن حفظ قابلیت‌های به ‌اشتراک‌گذاری و جستجوپذیری
  • رمزنگاری پسا کوانتومی
  • رمزنگاری توزیع‌شده
  • بلاک‌چین و رمز ارزها
  • روش‌‌های واترمارکینگ
  • امنیت در اینترنت اشیا
لازم به‌ذکر است که این آزمایشگاه همکاری تنگاتنگی با شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه شهید بهشتی دارد. همچنین در حال حاضر پروژه‌ای با عنوان "امنیت در برون‌سپاری محتوای چند رسانه‌ای" در این آزمایشگاه در حال انجام است.
اعضای آزمایشگاه: دکتر زیبا اسلامی، دکتر نصراللّه پاک‌نیت (ایرانداک)، دکتر مهناز نوروزی (دانشگاه الزهرا)، دکتر سعیده کبیری‌راد (دانشگاه صنعتی بیرجند)، دکتر بهمن رجبی کفشگر و خانم سرور شیدانی.
http://cryptography.sbu.ac.ir z_eslami@sbu.ac.ir