آزمایشگاه تحقیقاتی محاسبات نرم و منطق

​​​​​​​آزمایشگاه محاسبات نرم بستری مناسب برای شناسائی مسائل دنیای کاربرد، ارائه و ایجاد پیوند و هم‌افزایی بین طرح‌های پژوهشی با زمینه‌های متنوع و همچنین تشویق و هدایت دانشجویان گرایش­های محاسبات نرم، ساختارهای جبری و منطقی، ریاضیات کاربردی، فنی و مهندسی و تمام دانشجویان علوم مختلف است. این آزمایشگاه، به‌عنوان جایگاهی برای جذب، هدایت و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های هوش محاسباتی، ریاضیات فازی، پردازش تصویر، داده‌کاوی، ساختارهای جبری منطقی و غیره به ایفای نقش در جامعه تحقیقاتی کشور می­پردازد. محاسبات نرم با تقبل نادقیق بودن و با محور قراردادن ذهن انسان به‌پیش می‌رود. اصل هدایت‌کنندهٔ محاسبات نرم بهره‌برداری از خاصیت عدم دقیق‌بودن جهت مهارکردن مسئله و پایین‌ آوردن هزینه راه‌حل است. همچنین لازم به‌ذکر است که این آزمایشگاه فعالیت خود را با ریاضیات فازی و ساختارهای جبری منطقی آغاز می­نماید و با برگزاری کارگاههای ماهیانه و مستمر، در چشم‌اندازی دو ساله تعداد بیشتری از شاخه­های محاسبات نرم که در بالا ذکر شده است را در برمی­گیرد. لذا اهداف آزمایشگاه عبارتند از:
  1. تعریف و شرکت در اجرای پروژه­هایی در زمینه محاسبات نرم.
  2. ارائه مشاوره و تولید محتوا در زمینه محاسبات نرم و توسعه نظریه و دانش محاسبات نرم در دنیا
  3. ارائه مشاوره و آموزش‌های تخصصی و حرکت به‌سوی معرفی شاخه­های محاسبات نرم در بین کودکان و نوجوانان با انگیزه ایرانی هوشمند
  4. تأمین امکانات و پروژه­های مورد نیاز برای پایان‌نامه‌‌ها و رساله­های دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  5. همکاری با شرکت­ها، دانشگاه­ها و سایر سازمان­های دیگر
  6. انتشار دانش علمی و نتایج تحقیقات در جامعه
  7. جمع­آوری تمامی مراجع علمی در زمینه محاسبات نرم و حرکت بهسوی کسب عنوان مرجعیت علمی در کشور
  8. تمرکز ویژه به روی بهینه­سازی فرآیندهای صنعتی برای بهبود کارایی با توجه به نیازهای ملی
  9. توسعه زیرساخت­های مورد نیاز برای کارآفرینی دانش‌بنیان
اعضای آزمایشگاه: دکتر مژگان محمودی، دکتر مونا عالی کلوگانی، دکتر محمدمهدی زاهدی، دکتر رجبعلی برزویی، دکتر بتول گنجی صفار، دکتر امید زهیری، دکتر مرتضی منیری، دکتر سوگل نیازیان و پروفسور یانگ بای جان.