صفحه اصلی
دستور رئیس جمهوری برای توقف روش صید مخرب ترال به دنبال توضیحات آقای دکتر عبدلی عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی
  • 5849 بازدید

اولین نشست تخصصی رئیس جمهور با اساتید و فعالان محیط زیست در 28 آبان ماه 1400 برگزار شد.

در این مراسم معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفظ محیط زیست و 17 نفر از اساتید، نخبگان و فعالان محیط زیست در سخنان جداگانه ای با قدردانی از توجه و اهتمام ویژ ه رئیس جمهور نسبت به صیانت از محیط زیست، دیدگاه ها ، پیشنهادها و دغدغه های خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.

آقای دکتر اصغر عبدلی، عضو محترم هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی از جمله اعضای دعوت شده در این نشست بودند. ایشان در ابتدای سخنان خود ضمن تشکر و قدردانی از رئیس محترم جمهور، بابت اقدام شایسته و مناسب ایشان مبنی بر دستور توقف طرح بایوجمی در تالاب انزلی در زمان ریاست بر قوه قضاییه و نجات تالاب انزلی و سایر تالاب های کشور، به موضوع صید ترال که روشی مخرب در صید ماهیان که ضمن آسیب رساندن به محیط زیست و اکوسیستم های دریایی، شغل و معیشت صدها هزار نفر صیاد بومی را در معرض تهدید قرار داده پرداختند.

دکتر عبدلی بیان داشتند که صیادان زحمتکش بومی جنوب کشور در شرایط سخت جغرافیایی که به گفته خودشان فقط دو چیز دارند خدا و دریا و می گویند که فریادشان شنیده نمی شود، اینجانب بر اساس وظیفه و مسئولیت اجتماعی خود در کنار فراکسیون محیط زیست مجلس، فریاد بلند این صیادان هستم و از جنابعالی درخواست می نمایم تا تلاش نمایید تا این روش صید برای همیشه متوقف گردد. ایشان در ادامه اظهار داشتند که اینجانب به عنوان یک معلم دانشگاهی که قایل به انجام مسئولیت اجتماعی برای خود می باشم معتقد به توسعه ی پایدار کشور هستم و باور دارم صید ماهی، پرورش آبزیان، کشاورزی، سدسازی، پروژه شیرین سازی آب، جاده سازی از ضروریات کشور است اما به اندازه کافی و متناسب با ظرفیت های اکولوژیک سرزمین ایران.

رئیس جمهور در ادامه خطرات ناشی از صید ترال و دغدغه های صیادان بوشهر و بندرعباس در این زمینه اشاره کرد و گفت: حتما باید جلوی صید ترال گرفته شود چرا که این نوع صید به آبزیان، دریا و حتی صیادان آسیب می رساند. ایشان اشاره داشتند که دیروز در ئستگاه قضایی توصیه کردم و امروز عرض می کنم که باید جلوی صید ترال گرفته شود و از رئیس سازمان محیط زیست می خواهم که با جدیت این موضوع را پیگیری نماید.

ضرورت تحول در ساختار سازمان محیط زیست، استفاده از ظرفیت فناوری های نو و دانش بنیان در صیانت از محیط زیست، دیپلماسی فعال در حوزه آب، توجه به آمایش سرزمین در حوزه آب، توجه به قابلیت های سرزمینی، توجه به پیوست اقتصادی در مسائل زیست محیطی، مدیریت مناسب پسماند، استفاده از پنل های خورشیدی، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، کاهش استفاده از ظروف پلاستیکی، پرهیز از صد ترال، بازنگری در ماموریت های سازمان های محیط زیست در حوزه آب، کاهش تعارض تولید و محیط زیست، توجه به ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی محیط زیست، نوسازی تجهیزات محیط بانان و توجه به وضعیت معیشتی و استخدامی آنان و توجه به ظرفیت سازمان ای مردم نهاد در حوزه محیط زیست از جمله نکاتی بود که در این جلسه از سوی اساتید و فعالان محیط زیست مطرح شد.

 

لینک سایت های خبری که درباره ی موضوع ممنوعیت صید ترال توسط رئیس جمهور محترم پرداخته شد.

https://www.president.ir/fa/132723

https://b2n.ir/mehrnews1400

https://b2n.ir/hamshahrionline1400

https://b2n.ir/farsnews8

https://b2n.ir/irna1400

https://b2n.ir/hamshahrionline8

https://b2n.ir/magiran1400

https://b2n.ir/payamema1400

https://b2n.ir/mardomsalari1400

https://b2n.ir/yjc1400

https://b2n.ir/jamejamonline1400

 

 

 

 

 

 

 

افزودن نظرات