صفحه اصلی
سخنرانی عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی در گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه
  • 2014 بازدید

در سال 1997، هشت کشور اسلامی در حال توسعه از جمله بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه سازمان همکاری اقتصادی 8-D را تأسیس کردند. این سازمان که به اختصار 8-D نیز نامیده می شود، با هدف ارتقای جایگاه کشورهای عضو در اقتصاد جهانی، بهبود روابط تجاری بین کشورها، ارتقای نقش آنها در تصمیم گیری های بین المللی و ارتقای استانداردهای زندگی تأسیس شد.در راستای اهداف این سازمان، تقویت همکاری در زمینه علم وو فناوری توسط کشورهای عضو 8-D با هدف نهادینه سازی همکاری های علمی بین کشورهای عضو مورد توجه قرار گرفت.

یکی از اقدامات این سازمان، برگزاری سخنرانی های علمی و کاربردی منظم راجع به موضوعات مهم روز دنیا و بخصوص آسیا می باشد. در این راستا در تاریخ 9 آگوست 2022 برابر 18 مرداد 1401 این سازمان به موضوع " چالش های اکولوژی" در زمینه آب پرداخته و از آقای دکتر حسین مصطفوی، عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی ، به عنوان اکولوژیست برای سخنرانی دعوت نموده است. 

آقای دکتر مصطفوی سخنرانی راجع به " تجزیه و تحلیل مخاطرات انسانی چندگانه؛ مبنایی برای احیای رودخانه و مدیریت یکپارچه حوضه آبریز" به زبان انگلیسی پرداخته است.در ابتدای سخنرانی ایشان راجع به خدمات گوناگون اکوسیستم های آبی پرداخته که چه مزایایی برای بشریت دارند و از بین رفتن آنها به خاطر دخالت ها و توسعه ناپایدار چه خسارت جبران ناپذیری برای انسان دارد، اشاره نمودند. سپس به بحران آب در آسیا با علل و منشاء انسانی توضیحاتی را ارائه نمودند. در ادامه ایشان انواع مخاطرات انسانی بر اکوسیستم های آبی که سبب کمبود آب و در قرار گرفتن وضعیت نامناسب اکولوژیکی این اکوسیستم ها می شوند را با مثال هایی از ایران و اروپا ارایه دادند و به روش های تجزیه و تحلیل انها پرداختند. در انتها تأکید نمودند یک مدیریت یکپارچه و احیاء انواع مخاطرات انسانی در مقیاس های مختلف است.


 

 

 

افزودن نظرات