تاریخچه دانشکده

دانشکده ادبیات و علوم‌ انسانی با نام «دانشکده زبان‏‌های‌‌ خارجی» در سال 1341 تاسیس شد. در آغاز با پذیرش 48 دانشجو در 4 رشته زبان‌ و‌ ادبیات‌ انگلیسی، آلمانی،‌ فرانسه و ایتالیایی آغاز به‫ کار کرد. در سال تحصیلی 1347-1348 با مورد توجه قرار گرفتن برخی رشته‏‌های علوم‌ ‫انسانی و گسترش فضاهای‌ آموزشی، تعداد گروه‏‌های‌ آموزشی به 10 گروه افزایش یافت: تاریخ، جغرافیا، جامعه‌‫شناسی، فلسفه، روان‫‌‌شناسی، زبان و ادبیات‌ انگلیسی، زبان و ادبیات‌ آلمانی، زبان و ادبیات‌ فارسی، زبان و ادبیات ایتالیایی، زبان و ادبیات‌ فرانسه. در همان سال‌ها (1347-1348) با تجدیدنظر در برنامه و توسعه و تقویت اعضای‌ هیات‌علمی و با تنظیم برنامه‌هایی که به تصویب وزارت‌ فرهنگ وقت رسید، نام دانشکده به طور رسمی به «دانشکده ادبیات و علوم‌ انسانی» تغییر یافت. در سال 1356 رشته جغرافیا به دانشکده علوم‌ زمین منتقل شد و پس از انقلاب‌ فرهنگی، دوباره جز در مقطع کارشناسی‫‌ارشد، به دانشکده ادبیات و علوم‌ انسانی بازگشت، اما پس از آن در سال 1366 با آغاز به‌‫کار مجدد دانشکده علوم‌ ‫زمین، این رشته فعالیت خود را در دانشکده علوم‌ زمین از سر گرفت. همچنین رشته زبان و ادبیات‌ ایتالیایی به دانشگاه تهران و رشته روان‫‌شناسی به دانشکده علوم ‫‌تربیتی و روان‫‌‌‌شناسی انتقال یافت.
در سال 1362 زمینه تاسیس رشته زبان و ادبیات‌ عربی در دانشگاه فراهم شد و در همان سال نیز اقدام به پذیرش دانشجو کرد. گروه زبان و ادبیات‌ چینی در سال 1375 شکل گرفت و دانشجو پذیرفت. رشته زبان‌‏شناسی در سال 1379 و رشته‌های باستان‌شناسی و زبان روسی نیز در سال 1389 تاسیس شدند و هر یک به گروه‌های‌ آموزشی تبدیل شدند. در دانشکده پنج مرکز آموزشی و پژوهشی نیز دایر شده است:
  • 1- مرکز آموزش زبان‌ فارسی به غیرفارسی‌زبانان در سال 1394

• 2- مرکز پژوهشی جاده ابریشم در بهار 1398 با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

• 3- مرکز همکاری‎‌های علمی و دانشگاهی ج.ا.ایران ـ فدراسیون روسیه (لومونوسف ـ رازی) در سال 1395 در سفری که رئیس دانشگاه ایالتی مسکو به دانشگاه‌ شهید‌ بهشتی داشتند

• 4- مرکز پژوهشی شهید رواقی در سال 1394

• 5- مرکز نوآوری در سال 1399

در حال حاضر دانشکده ادبیات و علوم‌ انسانی دارای 12 گروه آموزشی و تعداد 89 عضو‌ هیات‌‌علمی می‌‌باشد.

دانشکده در رشته‌های زير دانشجو می‏‌پذيرد:
  • 1- تاریخ

• 2- علوم اجتماعی

• 3- زبان و ادبیات‌ عرب

• 4- زبان و ادبیات‌ آلمانی

• 5- زبان و ادبیات‌ انگلیسی

• 6- زبان و ادبیات‌ فارسی

• 7- زبان و ادبیات‌ فرانسه

• 8- زبان‌شناسی

• 9- زبان ‌چینی

• 10- فلسفه

• 11- زبان روسی