مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان (آزفا)

از آغاز دهه 1390 کارهای مقدماتی برای راه‌اندازی مرکز در دانشکده و گروه زبان و ادبیات فارسی انجام شد و اساس­نامه آن نیز به تصویب دانشگاه رسید. مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید‌ بهشتی (آزفا) در شهریور ماه سال 1394 پس از برگزاری هشتاد‌ و دومین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی با همکاری بنیاد سعدی، با اخذ مجوز به‌طور رسمی آغاز به کار کرد.
این مرکز پذیرنده متقاضیان یادگیری زبان فارسی از سراسر جهان است. کیفیت این آموزش‌ها به‌گونه‌ای است که زبان‌آموزان در صورت موفقیت در امتحانات می‌توانند به ‌راحتی در ایران زندگی کنند یا در رشته‌های مورد علاقه خود ادامه ‌تحصیل دهند.
​​​​​​​علاوه بر آموزش و تربیت زبان‌آموزان، مرکز آزفای دانشگاه شهید‌بهشتی کارگاه‌ها و نشست‌هایی را برای مدرسان این حوزه برگزار می‌کند و می‌کوشد با برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت تربیت‌ مدرس، مدرسان خود را به روزآمدترین دستاوردهای آموزش زبان مجهز نماید. مدرسان مرکز علاوه بر همکاری در تدریس، با تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه تدوین منابع درسی و تهیه محتواهای آموزشی نیز فعالیت می‌کنند تا خلا منابع در بعضی از حوزه‌ها به‌ ویژه در حوزه «فارسی برای اهداف ویژه» و «دستور آموزشی» برطرف شود. مرکز آزفا در تلاش است که فعالیت‌های خود را به‌طور گسترده در فضای مجازی منعکس کند و در گام بعدی با تهیه محتوای مناسب آموزشی قدم در راه آموزش مجازی غیر برخط و برخط بگذارد. انتشار مجله آموزش زبان فارسی با دو بخش «ویژه مدرسان» و «ویژه زبان‌آموزان» از دیگر اهداف این مرکز است.
زبان آموزان بعد از پایان دوره، در صورت تمایل متناسب با علایق‌شان می­‌توانند در یک یا چند کلاس تخصصی مانند آشنایی با اصطلاحات روزمره فارسی، روزنامه خوانی، سینما، تاریخ، ادبیات، ایران شناسی، ترجمه، نگارش تخصصی، هنرهای ایرانی و غیره شرکت کنند. علاوه برآن هر نیم‌سال مرکز زبان سلسله کارگاه‌های آشنایی با فرهنگ ایران را برگزار می‌کند.
در مرکز آزفای دانشگاه شهید بهشتی کارگاه‌ها و نشست‌هایی در قالب دوره‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تربیت مدرس برای مدرسان برگزار می‌شود که مدرسان خود را به روزآمدترین دستاوردهای آموزش زبان مجهز می‌کند.
با تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه تدوین منابع درسی و تهیه محتواهای آموزشی، مدرسان مرکز علاوه بر همکاری در تدریس می‌توانند خلا منابع در برخی از حوزه ها به‌ویژه حوزه فارسی برای اهداف ویژه و دستور آموزشی را شناسایی و برطرف کنند.
مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان فرصتی را فراهم می‌آورد که فارسی‌آموزان برای دستیابی به اهداف شغلی و ادامه تحصیل در ایران، زبان فارسی را در زمانی کوتاه یاد بگیرند. در انتهای هر دوره به زبان‌آموزان مدرک بین‌المللی ارائه می‌شود که مورد تأیید وزات علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.
دوره‌های آموزشی این مرکز برای تمام افراد از همه کشورهای دنیا مناسب است. مدرسانی که در این مرکز مشغول به کار هستند، دارای تحصیلات عالیه و متخصص آموزش زبان فارسی هستند و با استفاده از آخرین روش‌های آموزشی، به تعلیم مشغولند. این مرکز دارای کلاس‌های مجهز به تجهیزات شنیداری و دیداری و همچنین دسترسی به اینترنت است. اقامت زبان‌آموزان در خوابگاه‌های دانشگاه شهید بهشتی است.​
پیوندها:
مرکز پژوهشی جاده ابریشم
مرکز لومونوسف
مرکز پژوهشی شهید رواقی