گروه زبان و ادبیات روسی و اسلاوی

یکی از ابزارهای مهم تعامل ملت‌ها زبان است که نقش مهمی در گسترش روابط و آشنایی با فرهنگ و اقوام ملل گوناگون دارد. در این میان آموزش آکادمیک زبان در دانشگاه‌ها عاملی تاثیرگذار است. در سال های اخیر آموزش زبان روسی در کشورمان روند روبه رشدی داشته و در دانشگاه‌های مختلف این رشته تاسیس شده و یا در حال تاسیس می‌باشد.
زبان شیوا، زیبا و غنی روسی از جمله زبان‌های پر گویشور دنیاست و آثار جاودانه ادبی و هنری قوم روس در قرون متمادی لحظات به یاد ماندنی را برای دوستداران ادب و فرهنگ ملل رقم زده است. کشور عزیز ما ایران به‌واسطه همسایگی با روسیه، روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را با این کشور تجربه نموده است و این امر بررسی زبان و فرهنگ روسی را در چشم‌انداز توسعه روابط با همسایه شمالی ضروری‌تر نموده است. آموزش زبان روسی در دانشگاه‌های ایران گامی مهم در گسترش روابط فرهنگی و تمدنی با روسیه است؛ بدین‌ترتیب عرصه گسترش روابط از سیاست و اقتصاد به فرهنگ نیز توسعه داده می‌شود.
چرا روسی بیاموزیم؟ لازم است آگاهی دو ملت ایران و روسیه از آثار ادبی یکدیگر افزایش یابد. با تمام تلاشی که تا امروز شده است شمار آثار ترجمه به دو زبان بسیار ناچیز است.

پیوندها:
گروه‌های آموزشی
برنامه‌های درسی

زبان روسی از جمله هفت زبان رایج و زنده دنیا است که با یادگیری این زبان و تسلط بر آن امکان برقراری ارتباط با جمعیت کثیری از مردم دنیا فراهم می‌شود.

زبان روسی زبان نویسندگان و هنرمندان برجسته روسی است که از آن میان می‌توان به تولستوی، چایکفسکی اشاره کرد. ادبیات هر کشوری منعکس کننده فرهنگ، هنر و تاریخ ملت هاست و زبان وسیله انتقال فرهنگ و تمدن آن کشور است.
یادگیری زبان روسی در برقراری ارتباطات تجاری و افزایش فرصت‌های شغلی می‌تواند مؤثر باشد.

از طریق یادگیری روسی می‌توان با آداب و رسوم، دیدگاه‌ها وعلائق مردم کشورهای روسیه، بلاروس، اوکراین و دیگر کشورهای مشترک‌المنافع آشنا شد.

گروه زبان و ادبیات روسی و اسلاوی دارای مقطع کارشناسی است و با عنوان «زبان روسی» به دانشجویان ارائه می‌‫شود. برنامه‫‌های درسی این رشته بر پایی برنامه مصوب وزارت علوم طرح‫‌‌‌ریزی شده‫ است. این گروه که از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرده، از نوپاترین گروه‫‌های دانشکده ادبیات و علوم انسانی به‌شمار می‫‌‌رود. دانشجویان پس از گذراندن یک نیم‌سال مقدماتی و آگاهی از مقدمات زبان روسی، در نیم‌سال‫های بعدی دروس اصلی و تخصصی خود را می‫گذرانند. هدف از ایجاد این رشته تا اندازه زیادی رفع نیازهای حاضر در بستر روابط گسترده موجود بین دو کشور ایران و روسیه بوده است. به‌­این ­ترتیب از دانش‌آموختگان این رشته انتظار می‫‌‌‌رود پس از گذراندن دوره کارشناسی آمادگی لازم برای فعالیت در این حوزه را کسب کرده باشند.

از سوی دیگر، با توجه به پشتوانه فرهنگی غنی ادبیات روسی و بازتاب آن در فرهنگ و زبان ما، امکان فعالیت در حوزه‫‌هایی چون ترجمه و پژوهش‌‫های زبانی نیز برای دانش‌آموختگان مهیا است.